Ihonhoitorutiini

Pitääksesi ihosi kunnossa on tärkeää noudattaa säännöllisesti oikeanlaista ihonhoitorutiinia. Oikeanlainen ja säännöllinen ihonhoitorutiini auttaa pitämään ihosi tasapainossa, ylläpitää ihon kuntoa seka ennaltaehkäisee iho-ongelmia.

1. Puhdista

Puhdista ihosi aamuin ja illoin. Käytä tarvittaessa ensin meikinpuhdistustuotetta ja sen jälkeen puhdistusemulsiota, -geeliä tai -vaahtoa ihotyyppisi mukaan. Illan huolellisen puhdistuksen jälkeen, voi aamulla riittää pelkällä kasvovedellä puhdistaminen. Mikäli ihollasi on syviä ihohuokosia, puhdista ne käyttäen erityistä huolellisuutta.

2. Kuori

Iho on hyvä kuoria noin kerran viikossa ja joskus jopa useammin. Kuorinta poistaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon ja täten ihovoiteet pääsevät paremmin vaikuttamaan. Huomioithan, että kuorinta ei sovi välttämättä kaikille ihotyypeille. Kesällä, kun ilma on kostea, ihoa voi kuoria useammin.

3. Neutraloi

Puhdistuksen jälkeen iho on hyvä viimeistellä vielä kasvovedellä. Kasvovesi poistaa loputkin meikinjäämät. Pyyhi ihoa kasvovedellä kunnes vanulappuun ei enää jää meikkiä/likaa. Kasvovesi neutraloi ihon pinnan, jolloin se on vastaanottavaisempi ihovoiteille.

4. Kosteuta

Kosteuttavat kasvovoiteet viimeistelevät ihonhoitorutiinisi. Levitä ensin seerumi. Seerumi on tehokosteuttava ja se sopii käytettäväksi erityisesti syksyllä ja talvella, silloin kun ihosi kaipaa tehokosteutusta. Anna seerumin imeytyä ja levitä sen jälkeen silmänympärysvoide. Silmänympärysiho on ohut ja herkkä ja silmänympärysvoide on kehitetty juuri täsmätuotteeksi ko. iholle. Levitä viimeiseksi päivä- tai yövoide muualle kasvoille. Valitse voiteen täyteläisyys ihotyyppisi ja vuoden ajan mukaan. Huomioithan, että voiteita ei suositella levitettäväksi liikkuvalle luomelle eikä lähelle silmänympärysihoa.

5. Hemmottele

Helli ihoasi silloin tällöin kasvonaamiolla. Levitä naamio puhdistetulle iholle, anna vaikuttaa ja pese pois. Valitse naamio ihotyyppisi tai ihon tilanteen mukaan.

Apteekistamme on saatavilla jokaiseen ihorutiinivaiheeseen sopivia tuotteita. Henkilökuntamme auttaa mielellään oikeiden tuotteiden valinnassa. Voit tilata apteekkikosmetiikkaa myös verkkokaupastamme.