Lääkejätteiden vastaanotto

Aina ei kaikkia lääkkeitä tarvitse tai voi käyttää. Käyttämättä jääneet lääkkeet ovat vaarallista jätettä ja ne tulisi palauttaa apteekkiin. Lääkejätteitä ei tulisi kaataa viemäriin, koska me voivat kulkeutua mm. luonnonvesiin. Voit palauttaa vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet apteekkiin maksutta hävitettäväksi. Apteekista lääkejätteet toimitetaan edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi. Katso ohjeet lääkejätteiden palautukseen tästä.

Lääkevalmistus

Lääkäri voi joskus määrätä potilaalle muun kuin kaupallisen lääkevalmisteen. Apteekissa valmistettavia lääkkeitä kutsutaan "ex tempore" -valmisteiksi. Apteekissamme on kaupungin monipuolisin lääkevalmistus. Eniten valmistamme voideseoksia (esim. kortisonivoiteita). Valmistamme myös annosjauheita ja kapseleita pienten lasten ja eläinten lääkitsemistä varten sekä liuoksia (esim. antibioottiliuosta aknen hoitoon). Työskentely tapahtuu aseptisesti.

Varastorobotti

Apteekillamme on ollut käytössä varastorobotti Rowa Vmax vuodesta 2009 lähtien. Robotti poimii oikean tuotteen varastosta nopeasti ja tarkasti. Robotti nopeuttaa apteekin ruutiinitoimenpiteitä ja aikaa vapautuu mm. asiakaspalveluun enemmän. 

Tutustu erikoispalveluihimme tarkemmin alla.

Annospussijakelu

Onko käytössäsi paljon lääkkeitä? Haluaisitko ne koneellisesti kerta-annospusseihin pakattuna?

Lue lisää tästä

Dosetti- ja lääkekellojakelu

Onko käytössäsi paljon lääkkeitä? Haluaisitko ne jaeltuna lääkeannostelijaan?

Lue lisää tästä

Lääkityksen tarkistus

Haluatko keskustella rauhassa lääkkeiden oikeasta käytöstä? Varaa aika lääkityksen tarkistuspalveluun.

Lue lisää tästä