Ihotyyppi

Ihotyyppi voi vaihdella vuoden aikojen mukaan. Varsinkin Suomessa, ilmasto vaihtelee vuoden aikana paljonkin, onhan meillä neljä vuodenaikaa! Pitkin vuotta ihosi voi olla erilainen ja se saattaa siis tarvita erilaisia ihonhoitotuotteita.

Talvella suositellaan käytettäväksi lisäkosteutusta seerumin muodossa. Seerumi annostellaan iholle ennen päivä- tai yövoidetta. Talveksi suositellaan usein myös täyteläisempää päivävoidetta. Kesällä, kun ilma on kosteampi, ihoa voi kuoria useammin, jolloin ihon pinnalla oleva kuollut ihosolukko saadaan poistettua. Talvella iho voi taas ärtyä liian usein tehdystä kuorinnasta. Myös puhdistustuotteisiin kannattaa kiinnittää huomiota eri aikaan vuodesta. Kesällä sopiva puhdistustuote saattaa talvella olla liian kuivattava. Opastamme apteekissa mielellämme oikean tuotteen valinnassa juuri sinun ihollesi!

Oli ihotyyppisi sitten mikä tahansa, iholle suositellaan säännöllistä ihonhoitorutiinia. Oikeanlainen ihonhoitorutiini ylläpitää jo olemassaolevaa ihon kuntoa, auttaa ihoasi pääsemään tasa-painoon sekä ennaltaehkäisee iho-ongelmia.

Alta löydät apua ihotyyppisi ja oikeiden ihonhoitotuotteiden löytymiseen.

Normaali iho

Ihosi on tasapainossa. Iholla ei ole finnejä eikä se ole kuiva. Ihollesi sopivat normaalin ihon hoitotuotteet. Vaikka ihosi ei vaadi erityistä huolenpitoa, muista kuitenkin noudattaa oikeanlaista ihonhoitorutiinia. Ihonhoitorutiini ylläpitää ihosi hyvää kuntoa.

Kuiva iho

Ihoa kiristää ja se voi hilseillä ja kutista. Ihosi reagoi helposti mm. lämpötilanvaihteluihin. Iholle kannattaa valita kosteuttavimpia tuotteita, varsinkin talvella. Kesällä saattavat riittää kevyemmät tuotteet. Kiinnitä huomiota myös tuotteiden sisältämiin ainesosiin, koska parabeenit ja hajusteet saattavat ärsyttää kuivaa ihoa. Ihon puhdistukseen kannattaa valita voidemaisia tuotteita, kuten puhdistusmaito tai -emulsio.

Rasvainen iho

Ihosi on kiiltävä ja siinä saattaa olla mustapäitä ja finnejä. Valitse ihollesi rasvoittuvan ihon hoitotuotteita. Rasvoittuvan ihon hoitotuotteet sisältävät usein kuorivia ainesosia ja voiteet ovat koostumukseltaan kevyitä sekä mattapinnan jättäviä. Ihon pintakuorintaa kannattaa tehostaa kesällä ja talveksi valita seerumi tehokosteuttamaan ihoa.

Sekaiho

Ihosi on sekoitus erilaisia ihotyyppejä. T-alue (otsa, nenä ja leuka) voi olla rasvoittuva, mutta posket taas kuivat. Sekaihoinen tarvitsee vuoden aikana erilaisia tuotteita; kesällä korostuvat rasvoittuvan ihon hoitotuotteet ja talvella pintakuivan ihon hoitotuotteet. Vaikka iho on myös rasvoittuva, ihon kosteutusta ei pidä unohtaa! Liian pintakuiva iho ei päästä talia ulos ihohuokosista, josta voi olla seurauksena aknea. Iholle kannattaa valita koostumukseltaan kevyt, mutta tehokkaasti kosteuttava voide.

Herkkä iho

Ihosi ärtyy helposti ja se punoittaa. Kiinnitä huomiota ihonhoitotuotteiden sisältämiin ainesosiin. Herkälle iholle sopivat parhaiten parabeenittomat ja hajustettomat tuotteet. Allergiselle herkälle iholle suositellaan voiteita, jotka eivät myöskään sisällä säilytysaineita. Punoittavalle iholle sopivat couperosa iholle tarkoitetut tuotteet. Ne rauhoittavat ihoa ja tasoittavat ihon väriä. Ihon puhdistukseen kannattaa valita voidemaisia tuotteita, kuten puhdistusmaito tai -emulsio.

Ikääntynyt iho

Ihollasi on juonteita ja ryppyjä. Valitse ikääntyvälle iholle sopivia ihonhoitotuotteita. Ikääntyvän ihonhoitotuotteet tasoittavat ja täyttävät ryppyä. Ne myös tuovat ihon lisää kimmoisuutta ja elastisuutta, mikä auttaa ennaltaehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Voiteet sisältävät usein myös vitamiineja. Älä unohda silmänympärysihon hoitoa.